söndag 8 maj 2011

Uppskattade dop- och födelsedagspresenter

Om du också hör till dem som vill ge en doppresent som föräldrarna faktiskt bli genuint glada för, kommer här några förslag. De duger så klart lika bra som användbar och cool välkommen-till-världen-gåva eller 1-årspresent.

Det överlägset bästa för babyn är naturligtvis att få sparkapital som kan växa till sig i någon fond. Det är speciellt bra att ge innan det lilla livet hunnit fylla 2 år och börjat förstå hela den här grejen med att få presenter och blivit lika ha-galen som oss andra. Men det kan ju kännas lite tråkigt att ge pengar, särskilt om man inte står barnet och familjen supernära eller har en kolossalt massa kosing att bli av med.

Mina svärföräldrar gav storebror en vinkyl (!) i doppresent. Om man inte känner dem, eller oss, verkar det kanske lite galet. Men faktum är att han inte kunde fått något mer personligt. Att den sen passade in perfekt i köket vi byggde ett år senare, skadar ju inte direkt.

Roliga materiella gåvor är:

Converse – babys first shoe. Avsedda som inneskor eller för vagn (mjuk sula). 250 kr på Eurosko.
Pekboken för lite finare barn. Min personliga favorit. 159 kr på Bokus.se.

Träleksaker från Brio. Plocklåda 179 kr och stapeluggla 149 kr på Lekmer.se.

 



Body + byxor från Polarn o. pyret, 175 + 275 kr
Barnbestick med Muminmotiv från Hackman. Tänk på att föräldrarna redan kan ha ett gäng barnbestick ifall det finns äldre syskon. 269 kr på Royaldesign.se 

Exklusivt dockskåp "Victoria". Finns bl.a. på Systerlycklig.se och kostar ca 2500:-

Stina Wirséns charmiga Vem-böcker. Kostar bara ca 62 kr/st på Adlibris, så tipset är att köpa ett bra gäng och bara slå ett fint sidenband runt.

Underbart sött gungfår. Egentligen från 3 år och uppåt, men medan barnet "växer i den" pryder den barnrummet väldigt väl. 699 kr på Sagolandet.se

Härligt färgglad ABC-tavla från Petrified in pink. Du får betala 150–495 kr beroende på format. Ram ingår inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar