Därför misslyckas din maräng:
- Bunken du vispar marängen i är inte kliniskt ren.
- Inget fett what so ever får toucha smeten.
- Du ska först vispa upp äggvitorna ordentligt, det är först efter att du vispat ett par minuter som du ska börja hälla i sockret.
- Du måste vispa marängen lääänge. Vispa tills du kan vända bunken upp och ner, sen vispar du lika länge till. Var bara glad om du får ont i armen, då har du gjort rätt.
- Du får absolut inte öppna ugnsluckan innan marängen är klar. Inte ens tjuvkika bara pyttelite. Det är då den sjunker ihop. (Jag tror det är detta jag har gjort tidigare.)
- Marängen måste vara inne i ugnen sjukt länge, ofta längre än vad receptet säger. För mig funkade det kanon med 150 grader i 45 minuter i vår varmluftsugn.
- Det kan vara så att sockerkaksbottnen under marängen är för "blöt" och därför sabbar marängen, pröva att ha i mer mjöl i sockerkaksbottnen. Eller också bakar du delarna separat, som jag valde att göra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar